Connect with us
https://otek.today/images/Otek-Job-Posts-Join.png

Genel

ESENYURT BELEDİYESİ’NDE KADROLAŞMADA MOBİNG İDDİASI!

Esenyurt Belediyesi’nde kadrolaşma konusunda görevde yükselme sınavına başvuran personellerin uyduruk gerekçelerle sınava girmelerinin engellediği iddia ediliyor.

Published

on

Esenyurt belediyesinde personeller arasındaki ayrım ve mobing üst noktaya ulaştığı iddia ediliyor.

 

2 Temmuz tarih 31173 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmenliğinin tanımlar başlıklı 4 maddesinin (ğ) fıkrasında HİZMET SÜRESİ adlı başlıkta ‘657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendine göre hesaplanan süreleri, aynı yönetmeliğindeki 6 ve 7 maddeleri ile 657 dmk 68/ b maddesi ile birlikte değerlendirilmesi gerekirken bu hükümler hiç dikkate alınmadan Esenyurt Belediyesinde kadrolaşmak maksadıyla görevde yükselme sınavına başvuran personelleri uyduruk gerekçelerle sınava girmelerinin engellendiği öğrenildi.

Belediye yönetimi birçok personeliyle alakalı hizmet süresinin tamamlanmadığını iddia ederek sınava girmelerini engelliyor. Ancak personellerin 657 sayılı devlet memurları kanunun 68 maddesi b fıkrası ve 217 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 2. Maddesi B FIKRASI ile birlikte incelendiğinde birçok çalışan personelin hizmet süresinin 10 yılı aştığı ve görevde yükselme sınavına girmeye hak kazandığı ortaya çıkmakta.

B FIKRASI belirtilen kurumlarda fiilen işçi, memur ve sözleşmeli personel olarak çalışanların, çalıştıkları süre ile ve askerlik sürelerin tamamı ‘GÖREVDE YÜKSELME YÖNETMELİĞİNİN’ tanımlar başlıklı 4. Maddesinin (ğ) fıkrasında belirtilen hizmet sürelerine dahildir.

Bu nedenle bu pozisyonda olan ve sınava sokulmayan personellerin ‘görevde yükselme sınavına’ girmelerinin engellenmesinin hukuka aykırı olduğu görülmektedir.

Esenyurt Belediyesi’nde yaşanan bu durum Türkiye gündemini yıllarca meşgul eden Mehmet Moğultay’ın ‘KADROLAŞMA’ konusunda ki itiraflarını bir kez daha gündeme getirdi.

Seçimlerde liyakat ehliye hak ve adaletten bahsedenlerin yetki ellerine geçince nasıl kadrolaştıklarının en bariz göstergesidir.  Türkiye’de kadrolaşmanın mimari CHP’li Mehmet Moğultay’dır.

MOĞULTAY İTİRAF ETMİŞTİ

Özellikle 1994-95 yılları arasında 50’nci hükümet döneminde yapılan kadrolaşma hafızalardaki yerini koruyor. Tansu Çiller liderliğindeki DYP-SHP Koalisyon Hükümeti’nin Adalet Bakanı Mehmet Moğultay‘ın yaptığı kadrolaşma yıllarca tartışıldı. Hatta 1998 Yılında bu konu hakkında, Meclis’te büyük tartışmalar yaşanmıştı. Meclis Genel Kurul’unda 6 Ekim 1998 Salı günü 20. Dönem 4. Yasama Yılı 2. Birleşim’inde bu konu hakkında bir soru önergesi veren milletvekilleri, 94-95 yıllarında yapılan kadrolaşmanın incelenmesini istemişlerdi.

Mehmet Moğultay tarafından yapılan kadrolaşmanın kendisi tarafından da itiraf edildiğinin kanıtını gösteren vekiller bu konuda bir araştırma yapılmasını istemişti. Vekiller, önergeyi verirken, Mehmet Moğultay hakkında 1994’te de bir önerge verildiğini ancak neden işleme konmadığını hatırlatıyordı.

Vekiller Moğultay’ın CHP İstanbul İl Kongresi sırasında yaptığı “ben, Tuncelilileri, Karslıları, Siirtlileri almayacaktım da MHP’lileri mi, RP’lileri mi alacaktım” itirafını da yeniden gündeme getirerek işin vahametini ortaya koymaya çalışmışlardı. (https://www.dunyabulteni.net/arsiv/yargidaki-kadrolasmayi-baslatan-isim-mehmet-mogultay-h105761.html)

 

 

 

 

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.